Trombosedienst Nederland

De Nationale Trombose Dienst (NTD) is dé online trombosedienst van Nederland. Ook als u in het buitenland woont, werkt of op vakantie bent.

Wat is de NTD?

De Nationale Trombose Dienst is Nederlands grootste en meest gewaardeerde aanbieder van online trombosezorg op maat, bedoeld voor trombosepatiënten die behandeld worden met VKA’s (vitamine K-remmers of -antagonisten).

Onze missie? Veilige & hoogwaardige zelfzorg, voor iedereen.

Onze zorgdiensten

Het aanbod van onze trombosedienst is gericht op trombosecliënten en (thuis)zorginstellingen:

 • Trombose Zelfzorg
  Mensen met (een verhoogd risico op) trombose kunnen gebruikmaken van ‘Trombose Zelfzorg’ – hét slimme alternatief voor de lokale trombosedienst (prikpost). Het grootste voordeel van Trombose Zelfzorg – waarbij mensen middels een kleine vingerprik zelf hun stollingswaarde ofwel INR-waarde meten – is dat trombosepatiënten niet langer gebonden zijn aan een lokale prikpost, maar dat zij kunnen gaan, staan en meten waar ze maar willen. Ook bij verblijf in het buitenland.
 • Geholpen Trombosezorg (GTZ)
  Zorginstellingen kunnen worden gecertificeerd als GTZ-zorginstelling, waarbij de zorgverleners eenvoudig en snel trombosezorg op maat kunnen bieden. Gewoon bij de cliënt thuis, tijdens het zorgmoment.

▶️ Bekijk de actuele lijst van zorginstellingen die Geholpen Trombosezorg verlenen.

Trombosedienst Nederland én buitenland

Als u gebruik maakt van Trombose Zelfzorg – ofwel: zelfmeten bij trombose – via De Nationale Trombose Dienst, dan zit u goed. Waar in Nederland of ter wereld u ook bent.

✓ Meet uw INR-waarde eenvoudig zelf
✓ Nooit meer (op zoek) naar een lokale trombosedienst of prikpost
✓ Online doseerschema & professionele begeleiding
✓ 24/7 stand-by voor spoedgevallen

En reist of emigreert u naar het buitenland? De Nationale Trombose Dienst reist met u mee. Waar ter wereld u ook bent. Het enige wat u nodig heeft is een mobiel apparaat (telefoon, iPad of laptop) met internetverbinding. De rest regelen wij.

Zelfmeten in het buitenland

Woont of werkt u – tijdelijk of permanent – in het buitenland? Dan kunt u uw antistollingsbehandeling in de meeste gevallen gewoon via ons voortzetten, mits u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • U verblijft in een verdragsland
 • U heeft een Nederlandse basisverzekering*
 • U heeft ter plekke toegang tot (mobiel) internet

▶️ Hier vindt u een lijst met verdragslanden.

*Onze vormen van trombose zelfmeetondersteuning worden door vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars 100% vergoed – uiteraard met inachtneming van het wettelijk verplichte eigen risico, zoals dat voor vrijwel elke vorm van zorg geldt. Voor verzekeraar VGZ en onderliggende labels gelden (mogelijk) andere voorwaarden, mede afhankelijk van waar u woont. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Hoe het werkt

In 3 simpele stappen.

 1. Meld u kosteloos en vrijblijvend aan via www.trombosezelfzorg.nl
  Wij nemen z.s.m. contact met u op of u in aanmerking komt.
 2. Volg de korte e-learning
  Gewoon online, op uw eigen tempo.
 3. Direct van start
  We helpen u snel op weg. Beloofd.

▶️ Bekijk de uitlegvideo

We doen het samen

Er is geen wachtlijst voor Trombose Zelfzorg via de NTD, ook hoeft u bij ons geen periode ‘in te stellen’ zoals dat bij veel andere trombosediensten wel het geval is. U kunt gewoon meteen van start.

De eerste meting verricht u samen met onze zelfmeetconsulente. Gewoon bij u thuis, wel zo prettig. U voert uw INR-waarde vervolgens zelf in in uw persoonlijke, online zorgdossier en onze gediplomeerde doseerverpleegkundigen en artsen houden uw stollingswaarde nauwgezet in de gaten. Heeft u toch nog vragen? Onze kundige medewerkers helpen u graag weer op weg.

Ook fijn: na het invoeren van uw INR-waarde (en eventuele bijzonderheden), staat uw doseerschema in 99% van de gevallen nog diezelfde dag voor u klaar. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Overstappen naar zelfmeten van de NTD

Wilt u van uw (regionale) trombosedienst overstappen naar Trombose Zelfzorg van de NTD? Dan helpen we u daar natuurlijk bij. Voor een soepele overgang en optimale trombosezorg, voor iedereen. In Nederland of het buitenland, waar u ook bent.

Meld u aan op www.trombosezelfzorg.nl of neem telefonisch contact met ons op via 088 – 003 88 10.

Ervaringen zelfmeters

Trombose Zelfzorg is snel, simpel en safe. En de meest gewaardeerde trombose zelfzorgverlening van Nederland. Bekijk ook de talloze waarderingen en ervaringen van zelfmeters over Trombose Zelfzorg van de NTD op Zorgkaart Nederland.

+ 10.000 tevreden cliënten gingen u voor

Ook meer vrijheid, gemak en comfort ervaren bij trombose, via dé trombosedienst van Nederland? Ons team staat voor u klaar.

Persoonlijke & deskundige begeleiding
Tijdens de eerste weken van een ‘Trombose Zelfzorg’ antistollingsbehandeling wordt u intensief begeleid. Wij nemen regelmatig contact met u op over de voortgang, eventueel medicijngebruik en het gebruik van uw persoonlijke dossier. Voor een optimale trombose zorg, waar (ter wereld) u ook bent.

Wilt u eerst meer weten over zelfmeten bij trombose en/of een antistollingsbehandeling met coumarinederivaten (‘cumarines’) via dé online trombosedienst van Nederland? Neem gerust contact met ons op.

(Trombose)zorg voor uzelf. Altijd & overal.

Andere items

Andere artikelen die u wellicht ook interessant vindt: