Waarom een antistollingspas?

Antistollingspas

Gebruikt u antistollingsmiddelen ofwel bloedverdunners om het risico op trombose te verkleinen? Dan kunt u overwegen om een gratis antistollingspas aan te vragen.

Copyright afbeelding: Trombosestichting Nederland

Doel

Het doel van de antistollingspas – een initiatief van Trombosestichting Nederland – is om voortijdig en onnodig overlijden, doordat iets tijdens het zorgproces of een behandeling niet goed is gegaan, te voorkomen.

Met de pas kunt u als trombosepatiënt namelijk overal en altijd laten zien dat u antistollingsmiddelen gebruikt en welke dat zijn. En dat verkleint de kans op vervelende gevolgen door een foutieve (be)handeling tijdens het zorgproces.

Gebruik

Voorbeelden van situaties waarbij de antistollingspas uitkomst biedt:

  • Een bezoek aan de huisarts
  • Een tandheelkundige of chirurgische ingreep bij de tandarts of kaakchirurg
  • Een opname en/of ingreep in het ziekenhuis
  • Het ophalen van medicatie bij de apotheek
  • Als u in een noodsituatie terecht komt, bijvoorbeeld door een ongeval

Waarom een antistollingspas?

Door een antistollingspas bij u te dragen kunnen zorgverleners – in binnen- én buitenland – beter inspelen op uw medische situatie en/of bloedverdunnergebruik en worden onnodige of verkeerde behandelingen – met in potentie vervelende gevolgen en zelfs sterfte – zoveel mogelijk voorkomen.

Het dragen van zo’n pasje geeft veelal een fijn, veilig gevoel. Met name in acute noodsituaties waarbij snel moet worden gehandeld, kan een antistollingspas van essentieel én levensbelang zijn.

Aanvragen antistollingspas

De antistollingspas kan door iedereen die bloedverdunners gebruikt, worden aangevraagd. Ongeacht welke antistollingsmedicijnen dat zijn. De pas heeft het formaat van een bankkaart, draag ‘m bij uw rijbewijs of ID dan heeft u altijd alle benodigde informatie bij de hand.

Vraag de antistollingspas gratis en eenvoudig aan via het bestelformulier op de website van Trombosestichting Nederland.

Online trombosedienst

Heeft uw arts of specialist cumarines – oftewel vitamine K antagonisten (VKA’s) – voorgeschreven om de kans op een trombose tot een minimum te beperken? Ga voor maximale vrijheid, met Trombose Zelfzorg van de NTD.

✓ Zelf pijnvrij prikken
✓ Wanneer u maar wilt
✓ Hoogwaardige trombosezorg
✓ Waar u ook bent
✓ 24/7 zorgverlening

Vele duizenden tevreden zelfzorgcliënten gingen u voor. Lees hier wat cliënten van de online trombosedienst – de NTD – vinden.

Zo kunt u razendsnel van start:

  1. Meld u aan op www.trombosezelfzorg.nl
  2. Komt u in aanmerking? Volg de korte e-learning
  3. Bent u geslaagd? Een van onze zelfzorgconsulenten komt bij u langs
  4. U kunt direct van start met zelfmeten bij trombose

Tijdens de eerste weken van een ‘Trombose Zelfzorg’ antistollingsbehandeling wordt u natuurlijk intensief begeleid. De trombosedienst – NTD – neemt regelmatig contact met u op over de voortgang, eventueel medicijngebruik en het gebruik van uw persoonlijke dossier. Voor een optimale trombose zorg, gewoon bij u thuis.

Wilt u eerst meer weten over zelfmeten bij trombose en/of een antistollingsbehandeling met cumarines via dé online trombosedienst van Nederland? Neem gerust contact op met onze servicedesk via 088 – 003 88 80.

(Trombose)zorg voor uzelf. Altijd & overal.

Andere items

Die u wellicht ook interessant vindt: