Nieuwsbrief april 2019

Beste cliënt,

Wellicht heeft u ‘m via social media al voorbij zien komen: onze oproep ‘GOED DOEL GEZOCHT ❤️’. De NTD steunt regelmatig goede doelen en projecten die een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving. Want zorgen doen we samen. En samen staan we sterk.

Naar welk goede doel gaat uw hart uit? En waarom? Stuur uw inzending naar redactie@ntd.nl. Wij horen het graag!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. Het liefst steunen we ze natuurlijk allemaal, maar uit uw inzendingen selecteren we er één die – eind dit jaar – een mooie financiële bijdrage van ons ontvangt.

Naamsverandering FRAXODI

Heeft uw arts u nadroparine bevattende heparine-injecties (LMWH) van FRAXODI als antistollingsmiddel voorgeschreven? Dan haalt u ditzelfde medicijn binnenkort onder de naam FRAXIPARINE Forte op bij uw apotheek. De producent – Aspen Pharma – heeft de naam aangepast. Verder is er niets veranderd.

Meten tijdens feestdagen

Met Pasen zijn wij gesloten. Wilt u – tenzij anders met u is afgesproken – in verband met verminderd toezicht niet in de weekenden en tijdens feestdagen meten? En gaat u binnenkort nieuwe meetmiddelen bestellen? Houd dan alstublieft rekening met eventueel afwijkende bezorgdagen van PostNL.

Mogelijk andere meetdatum
Bent u zelfmeter? Dan houden wij rekening met de meetdatum. Bent u zelfmeter en zelfdoseerder? Houd er dan rekening mee dat u een dag later – of eerder – meet en invoert.

Spoedgevallen
En is er sprake van een acute situatie of heeft u dringende medische vragen die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten? Dan belt u 24/7 rechtsreeks met ons calamiteitennummer.

Namens het hele team alvast ontzettend bedankt voor uw medewerking.

Wij wensen u hele fijne paasdagen! Lees nog even verder voor een lekker paasrecept 😉

Cliënt aan het woord

Eens per kwartaal laten we een van u aan het woord over uw ervaringen met de NTD. Deze maand is dat de heer Druif, cliënt sinds 2017:

‘Ik ben uitermate tevreden over Trombose Zelfzorg van de NTD. Als ik een vraag heb, of bel omdat er een charge reagentia moet worden vervangen, word ik altijd zeer adequaat te woord gestaan en leiden ze me feilloos door het proces. Ook na het doorgeven van mijn INR-waarde, meestal zo eens per week, krijg ik altijd binnen de kortste keren bericht.

Voorheen ging ik, na mijn operatie, steeds naar het lokale ziekenhuis om bloed te laten prikken. Daar zit je in een volle wachtkamer, vol andere mensen die – om welke reden dan ook – voor bloedafname komen. En dat elke paar dagen. Ik vond het nogal een belasting.

Als je enige discipline hebt en jezelf durft te prikken – want dat is voor sommige mensen die nog naar de prikpost gaan blijkbaar soms nog een drempel om over te stappen – dan is het ideaal. En dinsdag stap ik in het vliegtuig naar Londen, neem ik m’n medicatie en meetapparatuur mee en geef ik m’n INR-waarde gewoon telefonisch door. Ideaal. Verbeterpunten? Die kan ik zo niet bedenken. Ik vind het gemak van het zelf prikken, en de dienstverlening en service van de NTD, geweldig.’

De heer Druif

*Uit privacyoverwegingen is alleen de achternaam vermeld.

#PAASWINACTIE

Maak een foto van uw meetapparaat op een bijzondere, duidelijk herkenbare locatie. Bijvoorbeeld bij het naambordje van uw woonplaats, bij een bekend of opvallend bouwwerk op uw favoriete vakantiebestemming, uw favoriete terrasje of elders…

Stuur uw foto vervolgens naar redactie@ntd.nl of post ‘m onder het Facebookbericht met deze zelfde oproep. Wilt u daar de naam van de plaats waar de foto is genomen, wel even bij vermelden? De 3 leukste, origineelste of gekste inzendingen worden beloond met een Van der Valk giftcard van maar liefst € 75. Dus: schieten maar 😉

P.S. Deze winactie is alleen bedoeld voor NTD-cliënten. U mag als cliënt echter zo vaak meedoen als u wilt. De actie loopt tot 1 juni 2019. Succes!

Salade van asperges & kwarteleieren

Voor 6 personen

1½ kg dunne asperges, groen of wit
4 el extra vierge olijfolie
18 kwarteleieren
80 g zwarte olijven zonder pit
3 el grof gehakte bladpeterselie
2 kleine gedroogde chilipepers, verkruimeld
6 ansjovisjes
1½ el citroensap
150 g Parmezaanse kaas, in grove schaafsels

  • Snijd de harde uiteinden van de asperges af en bind ze met garen of touw op in twee bundels. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg 2 eetlepels zout toe en blancheer de asperges 5 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Verwijder het garen of het touwtje. Bestrooi de asperges met zout en peper en besprenkel met extra vierge olijfolie.
  • Zet de eieren in een pan met koud water en breng dit langzaam aan de kook. Laat de eieren 1 minuut zachtjes koken, laat ze afkoelen en pel ze. Halveer elk ei. De eidooiers mogen nog zacht zijn.
  • Meng de olijfolie en de peterselie voorzichtig door de asperges. Leg de asperges op een grote schaal en leg de eieren erop. Bestrooi elk ei met een klein beetjes chilipeper, zout en peper. Leg dan de ansjovisjes erover. Besprenkel de visjes met citroensap en maak de salade af met Parmezaanschaafsels.

Dit gerecht bevat per persoon:

Vitamine K 13,09 mcg
Kcal 326
Vet 23,5 g
Eiwit 22,9 g

Uit ‘het vitamine K kookboek – gezond en lekker koken voor trombosedienstpatiënten’ van Hugo ten Cate.