Nieuwsbrief augustus 2022

nieuwsbrief-ntd-augustus

Beste cliënt,

Zo. De vakanties zitten er zo goed als op, we hopen dat u – op welke manier en waar dan ook – ook heeft mogen genieten van deze lange, prachtige zomer. De zonnestralen op het lijf, het vele buiten zijn, de gezelligheid van publieke evenementen… wat was het fijn. En wat hebben we dat gemist.

Geniet nog even van het mooie weer, voor wat extra weerstand voor als we de winterperiode weer ingaan 😉

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

Check stripcode & LOT-nummer

qLabs ElectroMeter

Zodra u een teststrip in uw qLabs ElectroMeter plaatst, gaat die automatisch aan en verschijnen een stripcode en LOT-nummer in het beeldscherm. Wilt u altijd even controleren of de stripcode en het LOT-nummer overeenkomen met de gegevens op de folieverpakking van de teststrip?

Zijn de gegevens juist? Druk op OK om te bevestigen.
Zijn de gegevens onjuist? U kunt die zelf eenvoudig wijzigen:

 • Selecteer het potloodje door op het pijltje naar links te klikken
 • Gebruik de pijltjestoetsen om het aan te passen
 • Met de AAN/UIT-knop kunt u via ‘volgende’ naar het volgende karakter navigeren

Tekort aan vitaminen & mineralen

voorkomen

Als u gezond en gevarieerd eet, zijn aanvullende supplementen – zoals vitamines en mineralen – veelal niet nodig. Soms kan het echter wel zinvol zijn, bijvoorbeeld als u wat ouder bent. Denk aan het slikken van vitamine D om botontkalking, osteoporose en/of spierzwakte zoveel mogelijk te voorkomen. Zo behoudt u zoveel mogelijk uw vitaliteit.

Let wel, het beste is om niet zomaar extra vitaminen te nemen. Neem voor advies eventueel contact op met uw huisarts. Die kan door een bloedafname zien of u een tekort heeft en aanvulling nodig is.

Meer weten over de werking en/of het nut van toevoegen van bepaalde vitamines en mineralen aan uw dieet? Neem een kijkje op apotheek.nl.

P.S. Geef gebruik van aanvullende supplementen alstublieft altijd aan ons door via een bericht in uw dossier. Let u wel even op de hoeveelheid vitamine K, als die erin zit? Minder dan 100 microgram vitamine K (Konakion/Fylochinon/Fytomenadion) per supplement is geen probleem.

Veelgestelde vraag

Nog geen dosering

Veelgestelde vraag • ‘Ik heb mijn INR-waarde ingevoerd, maar nog geen dosering ontvangen. Wat nu?’

Controleer of uw INR-waarde op werkdagen voor 17.00 uur (en correct) is ingevoerd. Nadat u bent ingelogd, ziet u of u een INR-waarde heeft ingevoerd of niet. Ons doseerteam kan u nog doseren tot 19.00 uur in de avond, dus wacht nog even rustig af.

Heeft u na 19:00 uur nog geen dosering ontvangen en u heeft nog een dosering staan voor de avond? Houd die dan aan en neem de eerstvolgende werkdag contact met ons op. Als u geen dosering heeft, bel dan na 19.00 uur naar ons calamiteitennummer.

Lees het antwoord op meer veelgestelde vragen in onze FAQ. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten.

Beperkte houdbaarheid

van meetstrips

Wist u dat er een uiterste gebruiksdatum voor uw meetstrips geldt? In tegenstelling tot de (THT) houdbaarheidsdatum bij voedingsmiddelen – waardoor u door te kijken, ruiken en/of proeven zelf kunt beoordelen of iets nog eet- of drinkbaar is – mag de houdbaarheidsdatum van meetstrips absoluut niet overschreden worden.

U vindt de houdbaarheidsdatum op de verpakking, bij het zandlopertje. Houd de datum in de gaten en bestel uw meetmiddelen alstublieft op tijd. Zo voorkomt u dat u onverwacht zonder komt te zitten.

P.S. Als uw meter goed is ingesteld, dan krijgt u bij het overschrijden van de houdbaarheidsdatum automatisch een error-melding.

Houd uw dossier

up-to-date

Een actueel dossier is uitermate belangrijk voor een optimale zorgverlening, daarvoor hebben we uw medewerking nodig. Wilt u zo nu en dan nakijken of de informatie in uw dossier klopt?

Dan weten we zeker dat de verzending van uw meetmiddelen, meldingen en reminders i.v.m. een nieuw schema en/of bericht én eventueel contact bij medische zaken/vragen, altijd goed en vlot verloopt.

Denk aan zaken als:

 • Is uw telefoonnummer, e-mail- en/of huisadres nog actueel? 1
 • Heeft u relevante medische klachten, zoals blauwe plekken? 1
 • Heeft u een nieuwe huisarts of apotheek? 2
 • Heeft u nieuwe of extra medicijnen gekregen? 1

1 U kunt dit zelf aanpassen in uw dossier
2 Geef het aan ons door via een bericht in uw dossier

Over ons

De Nationale Trombose Dienst

Wist u dat er 24 NTD’ers voor u klaarstaan om u van dienst te zijn? Vanuit ons kantoor op Landgoed Zonneoord in Ede zijn o.a. onze medici, verpleegkundigen, servicedesk- en logistiek medewerkers elke dag aan de slag om u van een zo snel en goed mogelijke service te voorzien. Voor een optimale antistollingsbehandeling, voor u.

Ontstaan
Het initiatief voor de oprichting van ‘Stichting De Virtuele Trombose Dienst’ is destijds genomen door specialisten uit het AMC (Academisch Medisch Centrum) te Amsterdam. In 2005 werden wij officieel erkend door de Nederlandse Zorgautoriteit en als trombosedienst toegelaten. Inmiddels hebben we meer dan tienduizend cliënten zoals u geholpen met zelfmanagement bij antistolling en zijn we – als het ware in een vingerknip – maar zo alweer bijna 20 jaar verder.

Stichting zonder winstoogmerk
De Nationale Trombose Dienst is een stichting zonder winstoogmerk. Onze belangen zijn die van u als trombosepatiënt, niet van onszelf. Dus bij ons geen dikke auto’s of exorbitante uitjes, maar kundige zorgprofessionals die met hart en ziel zorgen voor kwalitatieve trombosezorg, tegen een eerlijke prijs. Wel zo’n fijn idee.

P.S. Wat wilt u nog meer over ons weten? Stuur ons een e-mail via redactie@ntd.nl. En wie weet staat het antwoord op uw vraag wel in een van de volgende nieuwsbrieven.

Mangosalade met koriander & chilipeper

Voor 4 personen

2 grote, rijpe mango’s in blokjes
1 zoetzure appel (bijvoorbeeld een Granny Smith), in blokjes
1 rode ui, in dunne reepjes
1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in reepjes
Sap van 1 limoen
1 el sesamolie
1 el olijfolie
Een handvol verse koriander, fijngehakt

 • Doe de stukjes mango, samen met de appel en uitjes, in een kom of schaal.
 • Doe voor de dressing de overige ingrediënten in een aparte kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
 • Schenk dit over het mango-appelmengsel en schep alles om.
 • Serveer op vier borden en strooi er wat verse koriander over.

Dit gerecht bevat per persoon:
Vitamine K 3,24 mcg
Kcal 193
Vet 6,3
Eiwit 1,5 g