Nieuwsbrief januari 2021

ntd-nieuwsbrief-januari

Beste cliënt,

Nu we door de lockdown (nog) meer thuis zitten, is de verleiding groot om ongezonder te eten en/of minder te bewegen. Bovendien dragen de beperkingen niet bepaald bij aan een lager stressniveau.

Iedereen weet: een goede leefstijl bevordert een goede weerstand. Een gezond eet- en drinkpatroon, voldoende (nacht)rust, beweging en ontspanning zijn essentieel voor een goed gewapend immuunsysteem. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom vindt u in deze nieuwsbrief een aantal tips en trucs om uw weerstand én conditie – in en om het huis – op peil te houden. Goed voor lichaam én geest.

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. Heeft u onze nieuwsbrief over het COVID-19 vaccin gemist? Er staat belangrijke informatie voor u in.

Meer bewegen

tijdens de lockdown

Een kleine verandering in uw dagelijks bewegingspatroon maakt al een groot verschil. Een aantal tips om het advies van minimaal 1 uur matig intensieve beweging te halen:

 • Ga indien mogelijk te voet uw boodschappen doen
 • Belt er iemand? Ga lopen of bewegen gedurende het gesprek
 • Maak elke dag een wandeling of fietstocht door de natuur
 • Ga in uw huis of tuin aan de slag
 • Noteer beweegmomenten in uw agenda
 • Beperk zitten, sta minimaal elk half uur op

Heeft u gebrek aan inspiratie? Of bent u wat minder mobiel? Volg (gratis) online trainingen en workouts zoals ‘Heel Nederland Thuis in Beweging’ en ‘Senioren Fitness Zitgym’ of kijk eens op YouTube. De mogelijkheden zijn eindeloos!

P.S. Meer handige tips waardoor u fit en vitaal blijft vindt u op Loketgezondleven.nl.

Gezonder eten

of afvallen

Als uw voedingspatroon drastisch verandert of u valt veel af, dan kan het nodig zijn om uw antistollingsmedicatie bij te stellen. Dus gooit u uw levensstijl (drastisch) om of wilt u afvallen? Geef dat dan tijdig aan ons door, dan houden we even een extra oogje in het zeil. Succes!

Vervallen meetstrips

& LOT-nummer

Wat moet u doen bij meldingen zoals ‘Vervallen strip’ of ‘LOT-nummer niet correct’? In de uitgebreide instructie op onze website leest u precies wat u moet doen.

Goed om te weten
Controleer voor elke meting altijd de stripcode en het LOT-nummer. En heeft u nieuwe strips nodig? Laat het ons tijdig weten via een bericht in uw dossier. Binnen enkele werkdagen heeft u een nieuw setje controlemiddelen in huis.

Houd uw dossier

up-to-date

Een actueel dossier is uitermate belangrijk voor een optimale zorgverlening, daarvoor hebben we uw medewerking nodig. Wilt u zo nu en dan nakijken of de informatie in uw dossier klopt? Denk aan zaken als:

 • Is uw e-mail en/of huisadres nog actueel? 1
 • Heeft u relevante medische klachten, zoals blauwe plekken? 1
 • Heeft u een nieuwe huisarts of apotheek? 2
 • Heeft u nieuwe of extra medicijnen gekregen? 1

1 U kunt dit zelf aanpassen in uw dossier
2 Geef het aan ons door via een bericht in uw dossier

Geef alle relevante zaken – hoe ogenschijnlijk onbelangrijk ook – aan ons door, we hebben liever te veel informatie dan te weinig. Alles voor de beste zorg, voor iedereen.

Alles over COVID-19

en uw antistollingsbehandeling

Alle informatie rondom COVID-19 – die voor u relevant kan zijn – vindt u op onze website. Als wij nieuwe info hebben, werken wij die pagina’s bij. En mochten er op dat vlak écht belangrijke ontwikkelingen zijn in relatie tot uw antistollingsbehandeling, dan stellen wij u daar uiteraard tijdig van op de hoogte.

▶️ Informatie COVID-19

Eindejaarsactie

Hart4Onderzoek

De actie moest even op stoom komen, maar het eindresultaat loog er niet om: Met 71 beoordelingen heeft onze eindejaarsactie € 710 opgeleverd voor Hart4Onderzoek, waardoor wij – mede dankzij uw feedback – een mooi bedrag over hebben kunnen maken naar dit prachtige goede doel.

Heeft u meegedaan? Dank u wel voor uw steun én input! Heeft u de actie gemist of niet meegedaan? Doneren kan altijd. Veel kleine beetjes doen een hoop: https://hart4onderzoek.nl/doneren

Pizza met geitenkaas en rucola

Voor 6 personen

Voor het bakken van de pizza’s moet de oven voorverwarmd worden op 230 graden Celsius. Gebruik een pizzasteen als u die heeft, anders een bakplaat of rooster bedekt met bakpapier.

2 geitenkaasjes van elk ongeveer 125 g
6 el extra vierge olijfolie
300 g zwarte olijven zonder pit
3 el fijngehakte verse bladpeterselie
3 gedroogde rode chilipepers, verkruimeld
1 el rode wijnazijn
1 ciabattabrood, korst verwijderd, tot grof kruim vermalen
3 el verse tijmblaadjes
300 g rucola, gewassen en gedroogd
citroensap

 • Halveer de kaasjes horizontaal, leg ze naast elkaar in een ondiepe schaal en schenk er zoveel olijfolie op dat ze onderstaan. Doe de olijven in een kom met de peterselie, chilipeper en kruidenazijn, schenk er zoveel olie op dat ze onderaan en schep alles door. Laat het staan.
 • Maal het brood in een keukenmachine tot grof kruim. Doe de tijm erbij en meng die door het broodkruim. Leg het op een platte schaal. Wentel de kaasjes voorzichtig door het kruim tot ze aan alle kanten bedenkt zijn. Leg de kaasjes op de pizzabodems, strooi het resterende broodkruim erover met de gemarineerde olijven.
 • Sprenkel er wat van de marinade-olie over, strooi er zout en peper naar smaak over en bak de pizza’s 6-8 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de korst knapperig.
 • Maak de rucola aan met een eetlepel olijfolie en citroensap. Verdeel hem over de hete pizza’s.

Dit gerecht bevat per persoon: 
Vitamine K 2,27 mcg
Kcal 756
Vet 32,9 g
Eiwit 21 g