Beste cliënt,
Als cliënt van De Nationale Trombose Dienst nodigen wij u van harte uit met ons mee te denken. Hoe? Door u vandaag nog aan te melden voor ons cliëntenpanel, dan nodigen wij u een aantal keer per jaar uit om deel te nemen aan een (kort) onderzoek. Wij kunnen uw visie en feedback over onze dienstverlening goed gebruiken!
Denkt u met ons mee?
Met vriendelijke groet,
Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur
P.S. Lees hier hoe het werkt en hoe u zich aan kunt melden.
Voorraad meetstrips & lancetten
Stel, u gaat over enkele dagen op vakantie en komt erachter dat u geen meetstrips meer heeft. Wat te doen? Hoe komt u in die korte tijd aan meetstrips, en wie betaalt daarvoor?
Voor reguliere bestellingen brengen wij geen kosten in rekening. Voor spoedeisende verzendingen en/of verzending naar het buitenland wél. Houd er dus rekening mee dat de kosten – in geval van een spoedzending per post of koerier – voor zowel binnen als buiten Nederland, voor eigen rekening kunnen komen.
Onze tip? Houd uw voorraad altijd goed in de gaten en bestel op tijd: als u nog ongeveer drie meetstrips over heeft. Zo heeft u altijd voldoende in huis en kunt u (ook onverwachts) gaan en staan waar u wilt.
Gaat u op vakantie en bestelt u daarom extra? Geef dat dan aan bij uw bestelling, zo voorkomt u onnodige vragen van onze kant. En: houden we Trombose Zelfzorg samen zo efficiënt en goedkoop mogelijk. Alvast bedankt voor uw medewerking!
Antistollingsmiddel in uw dossier
Al een tijdje kunt u geen medicijnen meer onder de merknaam toevoegen maar alleen onder de stofnaam. Toch staan er in sommige dossiers nog wel verschillende benamingen voor antistollingsmiddelen (uw bloedverdunner). Bij een aantal van u staat Marcoumar (merknaam), bij anderen fenprocoumon (stofnaam). Hetzelfde geldt voor Sintrommitis (merknaam) en acenocoumarol (stofnaam).
Om meer duidelijkheid te scheppen gaan wij de merknamen bij iedereen vervangen door de juiste stofnamen. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Is de merknaam door de stofnaam vervangen? Dan verschijnt er een melding op uw inlogpagina. Dus vanaf dat moment ziet u voortaan uw antistollingsmiddel onder de stofnaam op uw medicijnlijst en uw doseerschema staan.
Ander merk stollingsmiddel?
Het kan voorkomen dat u van uw apotheker een antistollingsmiddel van een ander merk ontvangt. Wilt u ons in dat geval informeren via een bericht in uw dossier?
Bij andere medicatie die u eventueel gebruikt is dat niet nodig, tenzij de sterkte of hoeveelheid daarvan verandert – maar dat kunt u zelf aanpassen in uw dossier.
Winnaars foto-actie
Wat een leuke foto’s hebben wij ontvangen. Mooie, maar ook ontzettend grappige kiekjes passeerden de revue, waardoor we een kleine glimlach soms niet konden onderdrukken. Superleuk! De winnaars van de Van der Valk giftcard hebben inmiddels bericht ontvangen.
Heeft u wel meegedaan, maar geen bericht gekregen? Ai. Doet u de volgende keer gewoon weer mee? Wie weet zit u dan wel bij de gelukkige winnaars 😉
Tarte tartin
Voor 12 personen
6 appel of 6 peren
1 tl kaneel (om de appels mee te bestrooien)
100 g suiker
50 g boter
250 g zanddeeg
Voor het zanddeeg:
200 g bloem
1 el suiker
100 g boter
1 ei
Zanddeeg
- Zeef 200 g bloem in een grote mengkom. Voeg suiker, boter en het ei toe. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Voeg indien nodig nog 1 eetlepel koud water toe.
- Maak een deeg bol, rol het in een plasticfolie en leg dit een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180oC.
- Schil de appels. Droog ze in een doek. Snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker in een ovenvaste koekenpan (28 cm Ø) op laag vuur. Als de gesmolten suiker helemaal glad is, maar nog licht van kleur, kan de appel erbij. Leg de partjes met de bolle kant naar beneden in de suiker.
- Verdeel de boter hierover en laat even verder stoven met de deksel op de pan. Daarna nog 5 minuten op het vuur laten staan zonder deksel, tot het meeste vocht verdampt is, maar de appel wel begint te karamelliseren.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap (ongeveer ½ cm dik) en leg die over de appelen. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.
- Bak de tarte tatin in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
- Laat de taart even afkoelen in de vorm voordat u hem omdraait. Bon appétit!
Dit gerecht bevat per persoon:
Vitamine K 4,57 mcg
Kcal 225
Vet 11,2 g
Eiwit 2,7 g
Uit ‘het vitamine K kookboek – gezond en lekker koken voor trombosedienstpatiënten’ van Hugo ten Cate.