Nieuwsbrief mei 2020

hemelvaart-gesloten-de-nationale-trombose-dienst-ntd

Beste cliënt,

De stapsgewijze versoepeling van de intelligente lockdown wegens het coronavirus biedt ons, u en ondernemend Nederland weer wat perspectief. Lees hier exact wat de versoepeling inhoudt en welke basisregels er vanaf nu gelden.

Het geeft weer een sprankje hoop op betere tijden. Want dat hebben we nodig om het vol te houden. Allemaal.

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. Zoals u ziet is onze nieuwsbrief in een nieuw jasje gestoken. Laat ons gerust weten wat u ervan vindt!

Corona update

Intakes weer van start

Door het vrijgeven van de contactberoepen kunnen onze zelfzorgconsulenten (voorheen: ‘stollingsverpleegkundigen‘) weer op pad voor nieuwe intakes. En gelukkig maar, want de coronatijd heeft gezorgd voor ontzettend veel aanmeldingen. De reden daarvoor is natuurlijk minder leuk, maar wij zijn er ontzettend blij mee. Zo kunnen nóg meer mensen gewoon veilig thuis meten. En dat is nu beter, voor iedereen.

Stoffen mondkapjes NTD

Optimale kwaliteit & bescherming

Vanaf 1 juni a.s. is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar (vervoer), als de anderhalve meter regel niet haalbaar is. Bescherm uzelf met de kwalitatieve, comfortabele én herbruikbare mondkapjes van de NTD.

✓ Optimale bescherming door 3-laags N-E11 filter
✓ OEKO-TEX® 100 gecertificeerd
✓ Hygiënisch & wasmachinebestendig

Veel van onze cliënten behoren tot de kwetsbare groep voor het coronavirus. Om die reden heeft de NTD besloten om u – tegen kostprijs, inclusief handlingkosten – kwalitatieve, herbruikbare mondkapjes aan te bieden, voor een zo laag mogelijke prijs.

Steunt u het onderzoek van de Trombosestichting?
Ongeveer de helft van de COVID-19 patiënten op de Intensive Care ontwikkelt trombose, om die reden is Trombosestichting Nederland onlangs een onderzoek gestart naar de mogelijke oorzaak daarvan. Wij willen dat onderzoek graag steunen, u kunt ons daarbij helpen. U kunt bij het bestellen zelf aangeven of u € 1 wilt doneren aan de Trombosestichting.

Binnenkort verkrijgbaar
De NTD-mondkapjes zijn momenteel in productie en binnenkort verkrijgbaar, dus houd uw mailbox in de gaten 😉

Resultaten tevredenheidsonderzoek

U geeft ons een 8,7!

In januari ontving u van ons een uitnodiging voor het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek. U heeft massaal gereageerd. Hartelijk dank voor uw enorme waardering, daar doen we het voor! Kwalitatieve zelfzorg, voor iedereen. De verbeterpunten worden waar mogelijk komende periode opgepakt, wij houden u op de hoogte via deze nieuwsbrief. Nogmaals hartelijk dank voor uw feedback!

➡️ Bekijk rapportage cliënttevredenheidsonderzoek NTD 2019

Hooikoorts

Geef extra medicatie altijd door

Gebruikt u momenteel hooikoortstabletten? Of andere nieuwe en/of tijdelijk extra medicatie? Geef dat alstublieft altijd aan ons door via de medicatielijst in uw dossier. Niet alle medicijnen zijn van invloed op uw INR-waarde, maar toch. We kijken graag even met u mee 😉

➡️ Veelgestelde vragen over medicatie

Verstandig zonnen

In combinatie met een antistollingsbehandeling

Veelgestelde vraag • Mag ik in de zon liggen? Voor mensen met een antistollingsbehandeling is er geen reden om de zon te vermijden. Gelukkig maar, want het is práchtig weer de laatste tijd.

Extreem hoge temperaturen kunnen wel indirect invloed hebben, bijvoorbeeld door het vele vochtverlies wat ermee gepaard gaat.* En gebruikt u nog andere medicijnen? Kijk voor de zekerheid even op de bijsluiter. Dan weet u precies hoe of wat voordat u eventueel de zon ingaat.

Vergeet u niet te smeren? Door de schonere lucht is de zonkracht momenteel veel hoger dan normaal. Geniet van het mooie weer! ☀️

*Pas als het meerdere dagen achter elkaar, extreem warm is.

Winnaars & oplossing

#PAASWINACTIE 🌷

De oplossing van de woordzoeker was STAY STRONG, de winnaars hebben hun Bloomon-giftcard inmiddels in huis. Heeft u meegedaan, maar niet gewonnen? Niet getreurd, wie weet heeft u volgende keer wel prijs!

Vertel uw tromboseverhaal

En deel uw ervaring met anderen

Als je wordt getroffen door trombose, komt er van alles op je af. U weet dat als geen ander. Wilt u uw tromboseverhaal met ons – en andere (kersverse) lotgenoten – delen via onze nieuwsbrief, website(s) en/of social media kanalen? Meld u aan via redactie@ntd.nl, dan nemen wij contact met u op.

Nieuwe meetmiddelen bestellen?

Stuur een bericht via uw dossier

Heeft u nieuwe strips of lancetten nodig? Dat heeft u simpel en zo geregeld! Stuur een bericht via de berichtenservice in uw persoonlijke dossier. Na controle van uw aanvraag ontvangt u de benodigde items – doorgaans binnen enkele dagen – per post.

▶️ Inloggen Mijn NTD

Omelet met zoetzure saus

Voor 4 personen 

Voor de omelet:
4 el plantaardige olie
6 scharreleieren, losgeklopt met zout en peper

Voor de saus:
2 ½ el plantaardige olie
3 teentjes knoflook grof gehakt
7 dunne plakjes verse gemberwortel, in reepjes
1 tl bruine basterdsuiker
6 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
6 gele cherrytomaatjes, gehalveerd (of 12 rode cherrytomaatjes)
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
2 ½ el rijstwijn of droge sherry
1 tl lichtje soja saus
1 el rijstazijn of rode wijnazijn
½ tl sesamolie

Maak eerst de saus

  • Verhit in een hete wok of braadpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember 2 minuten.
  • Strooi de suiker erover en laat in 30 seconden karamelliseren. Doe de tomaatjes en lente-ui erbij en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de rijstwijn, sojasaus en azijn toe en roerbak 30 seconden. Roer tot slot de sesamolie erdoor en haal de pan van het vuur.

Dan de omelet

  • Verhit de olie in een hete wok of koekenpan.
  • Giet het eimengsel in de wok en laat 30 seconden stollen. Schuif het gestolde deel van het ei naar het midden en bak weer 30 seconden. Schuif nogmaals het gestolde deel naar het midden en laat het gestolde deel gaar worden. Doe dit tot al het ei gestold is en vouw de omelet dubbel. Leg hem op een schaal.
  • Verwarm de saus en giet ‘m over de omelet.
  • Serveer direct met gekookte witte rijst.

Dit gerecht bevat per persoon:
Vitamine K 39,49 mcg
Kcal 283
Vet 23,8 g
Eiwit 10,6 g

Uit ‘het vitamine K kookboek – gezond en lekker koken voor trombosedienstpatiënten’ van Hugo ten Cate.