Nieuwsbrief november 2018

Beste cliënt,

Optimale vrijheid en kwalitatieve zorg, voor iedereen. Vanuit die gedachte steunt de NTD regelmatig initiatieven die de maatschappelijke en sociale betrokkenheid ten goede komen. Ook dit jaar hebben we weer een mooi project geselecteerd. Welke dat is? Lees snel verder!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

Wanneer belt u ons calamiteitennummer?

De NTD is 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen. Jammer genoeg wordt het daarvoor bestemde calamiteitennummer regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld meetstrips te bestellen, maar ook om wijzigingen in medicatie of de INR-waarde door te geven (terwijl er wel internettoegang is). Dat is niet de bedoeling.

Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend niet-spoedeisende zaken te allen tijde uitsluitend via uw persoonlijke dossier te melden. Oók na 17.00 uur of in het weekend. Tenzij het natuurlijk acuut is, en niet tot de volgende werkdag kan wachten.

Zo zorgen we samen voor een optimale bereikbaarheid en service, voor mocht het echt nodig zijn. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Andere zorgverzekeraar

Stapt u per 1 januari 2019 over naar een andere zorgverzekeraar? Geen probleem, Trombose Zelfzorg wordt door elke Nederlandse zorgverzekeraar vergoed. U hoeft verder niets te doen, die mutaties worden automatisch aan ons doorgegeven.

Zijn er andere wijzigingen in uw persoonlijke situatie zoals:

  • Een verhuizing
  • Verandering van apotheek
  • Verandering van huisarts
  • Opname in het ziekenhuis
  • Nieuwe of andere medicatie

Dan willen wij dat natuurlijk wel graag weten. U geeft het eenvoudig aan ons door via uw online & persoonlijke dossier.

Instagram

Ook de NTD gaat met de tijd mee. Zo zijn we o.a. actief op Twitter en Facebook, maar sinds een tijdje ook op Instagram. Steeds meer cliënten sluiten zich aan. Volgt u ons ook al?

Handige parkeergids voor gehandicapten

Wij zijn gewezen op een mooi initiatief van een van onze cliënten. Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en parkeert u regelmatig buiten de grenzen van uw eigen gemeente? Dan is de parkeergids voor gehandicapten wellicht een uitkomst. Daarin staan alle parkeerregels per gemeente vermeld, zodat u precies weet waar (en onder welke voorwaarden) u mag parkeren.

Ook handig: De gids past precies in het hoesje van uw parkeerkaart, zo heeft u ‘m altijd bij de hand.

Zoekstress en boetes voortaan voorkomen? Bestel de gids vandaag nog via parkeergids@gmail.com. U betaalt slechts € 12,50 per stuk, inclusief verzendkosten.

Trotse sponsor

De NTD steunde al projecten van 3FM Serious Request, Stichting Kinderen van de Voedselbank, KiKa en Stichting Hartekind. Inmiddels mogen we ons ook trotse ‘zilveren sponsor’ noemen van Starters4Communities. Deze organisatie zet prachtige sociale en duurzame initiatieven op, die in positieve zin bijdragen aan onze samenleving. Een mooi voorbeeld daarvan is sociaal cultureel dagcafé Kopi Susu in Utrecht.

‘Naast het bieden van gezelligheid, muziek en lekker eten, bevordert Kopi Susu de arbeidsparticipatie van kwetsbare mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, en geeft het café invulling aan de participatie van kwetsbare (buurt)bewoners in de breedste zin. Kopi Susu streeft dus naar een plekje voor iedereen binnen de maatschappij.’

Starters4Communities stimuleert sociaal en duurzaam ondernemen, voor een positieve impact op onze samenleving. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Want zorgen doen we samen.

Prijsvraag

Kans maken op een van de handgemaakte houten onderzetters van Starters4Communities? Beantwoord onderstaande prijsvraag:

‘Hoe heet het project waarbij buurtbewoners en schoolkinderen overheerlijke maaltijden bereiden van overvloedig eten van restaurants en supermarkten?’

Stuur uw oplossing naar winactie@ntd.nl. Gelukkige winnaars ontvangen uiterlijk eind november bericht.

💡Tip: Neem een kijkje op de website van Starters4Communities 😉

(De prijsvraag loopt tot 15 november 2018)