Nieuwsbrief september 2018

Beste cliënt,

De zomer is weer achter de rug. En wát een zomer…

Inmiddels maakt de natuur zich langzaam klaar voor de herfst- en winterperiode. Wat betekent deze verandering van seizoen voor u als trombosepatiënt? In deze nieuwsbrief zetten we e.e.a. nog eens voor u op een rij.

En heeft u zelf nog handige tips? Laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. In september is uw beoordeling geld waard! Lees snel verder…

Griepprik

De griepprik komt er weer aan… De griepprik beschermt tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Iedereen die extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep, krijgt de griepprik gratis aangeboden. Denk aan 60+’ers en andere bepaalde risicogroepen. Als u hieronder valt, ontvangt u automatisch een uitnodiging van uw huisarts.

Ook maakt de griepprik de kans om griep te krijgen veel kleiner. Als u desondanks tóch griep krijgt, dan verloopt de ziekte meestal minder ernstig. Bovendien verkleint de griepprik de kans op complicaties zoals een longontsteking of op verergering van uw ‘eigen’ ziekte.

Wijze van vaccinatie bij trombose
Komt u in aanmerking voor de griepprik? Dan dient de vaccinatie bij u onderhuids in plaats van in de spier gezet te worden. Door het gebruik van antistollingsmedicatie is de kans op een bloeding bij u namelijk groter. Het is dan ook van belang dat u dat doorgeeft aan degene die de injectie zet, dit zal in de meeste gevallen uw huisarts zijn.

De beste periode om de griepprik te halen is tussen half oktober en half november. Krijgt u nadien toch last van griepverschijnselen en fluctueert uw INR-waarde? Of heeft u vragen, of twijfelt u? Neem dan contact op met het doseerteam.

Medicatie bijwerken

Schrijft uw arts u (andere) medicijnen voor? Vertel dan dat u antistollingsmiddelen gebruikt als hij/zij daar nog niet van op de hoogte is, en geef het gebruik van nieuwe medicijnen tijdig aan ons door via de medicatielijst in uw persoonlijk dossier. Geef daarbij duidelijk de dosering, startdatum en eventueel de stopdatum aan.

Wij vragen u elke wijziging ten opzichte van medicatie aan ons door te geven. Ook als u daar weer mee stopt. Zo blijven wij op de hoogte en kunt u – met een gerust & veilig gevoel – uw antistollingsbehandeling voortzetten.

En heeft u vragen of advies nodig? Stuur dan een bericht naar het doseerteam. Zij helpen u graag op weg.

Vitamine K – Hoe zat het ook alweer?

Met het dalen van de temperaturen veranderen vaak ook onze eetgewoonten. Pastasalades en BBQ maken plaats voor stoofpotjes en stampotten… heerlijk! Dat betekent dat u waarschijnlijk weer meer groenten gaat eten die vitamine K bevatten, daardoor kan uw INR-waarde iets dalen. Omdat u bij ons onder controle staat – en wij eventueel bijsturen indien nodig – hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Wel zo’n fijn idee.

Wat kunt u zelf nog doen om zoveel mogelijk INR-schommelingen te voorkomen? Neem uw antistollingsmedicatie gelijkmatig in, en eet gezond en gevarieerd. Zo blijven de dagelijkse variaties in uw INR-waarde beperkt. En wilt u afvallen? Geef dat dan tijdig door aan ons doseerteam, dan houden we even een extra oogje in het zeil.

De zorgplicht van uw zorgverzekeraar

Uw zorgverzekeraar heeft een wettelijke zorgplicht. Dat betekent dat u binnen een redelijke tijd en afstand toegang moet hebben tot alle zorg uit het basispakket. Wilt u weten wat zorgplicht precies inhoudt? Bekijk deze video van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Win € 25 shoptegoed

Bent u tevreden over De Nationale Trombose Dienst? Laat dan uw review achter op Google en maak komende maand kans op een van de Bol.com cadeaubonnen ter waarde van € 25!

De voorwaarden:

  • U bent cliënt bij De Nationale Trombose Dienst
  • U geeft maximaal 1 waardering
  • U plaatst uw review uiterlijk op 30 september 2018

▶️ Schrijf een review

Als bovenstaande button bij u niet werkt, volgt u onderstaande stappen:

  • Zoek op uw computer via Google naar De Nationale Trombose Dienst
  • Onze bedrijfsvermelding verschijnt aan de rechterkant, klik op een review schrijven
  • Laat uw beoordeling en ervaring achter en klik op posten

De gelukkige winnaars ontvangen in oktober bericht. Alvast bedankt voor uw tijd en moeite!