Mijn foutmelding staat er niet bij?

Andere mogelijke foutmeldingen op het scherm van uw CoaguChekXS zijn:

Batterij symbool
Verschijnt er op uw beeldscherm een error samen met het batterij symbool?
Dan zijn uw batterijen leeg. Plaats nieuwe AAA alkaline batterijen in de meter en zet de meter weer aan.

Temperatuur symbool
Verschijnt er op uw beeldscherm een error samen met het temperatuur symbool? Dan is de meter te koud of te warm om een goede meting uit te kunnen voeren. Zet de meter uit en leg de meter ongeveer 30 minuten weg bij kamertemperatuur (tussen de 15 en 32 graden). Zet de meter weer aan en voer een nieuwe meting uit.

Error met ‘CODE’
Verschijnt er op uw beeldscherm een error samen met het woord code? Dan ontbreekt ofwel de codechip, is de codechip verkeerd in de meter geplaatst, of is de codechip beschadigd. Wat u moet doen is het volgende: U moet de codechip in uw meetapparaat CoaguChekXS plaatsen of uw codechip verwijderen en opnieuw plaatsen. Als de codechip beschadigd lijkt te zijn, neem dan contact op met de onze servicedesk.

Meter symbool met gebogen streepjes
Verschijnt er op uw beeldscherm een error samen met het symbool van de meter en gebogen streepjes? Dan werkt de infraroodfunctie niet goed, door invloed van de zon of van sterk lamplicht. Wat u moet doen, is het volgende: Voorkom blootstelling aan de zon of sterk lamplicht tijdens het gebruik van de infraroodfunctie.

Meter symbool met openstaand klepje
Verschijnt er op uw beeldscherm een error met het symbool van de meter met een openstaand klepje? Dan is de klep van de teststripgeleider niet goed gesloten. Doe de klep van de teststripgeleider goed dicht. De foutmelding verdwijnt en de meter is weer gereed voor gebruik.

Error met ‘QC’
Verschijnt er op uw beeldscherm een error samen met de letters QC? Dan voldoet de teststrip niet aan de eisen van de interne kwaliteitscontrole van de meter. De teststrip is dus waarschijnlijk defect. Zet de meter uit en verwijder de teststrip. Herhaal de meting met een nieuwe teststrip.

Error met teststrip
Verschijnt er op uw beeldscherm een error samen met een teststrip? Dan kunnen er een aantal dingen mis zijn:

  • De teststrip is defect
  • Het is geen CoaguChekXS-teststrip
  • Bij het aanzetten van de meter was er al een teststrip geplaatst.

Wat u moet doen is het volgende: Verwijder in alle gevallen de teststrip. Als de foutmelding niet gelijk verdwijnt, herhaal dan de meting met een nieuwe (voor de CoaguChekXS-meter geschikte) teststrip.

Komt u er ondanks bovenstaande instructies niet uit?
Neem dan contact op met onze servicedesk, het liefst via een bericht in uw dossier.

▶️ Bekijk ook de CoaguChekXS-handleiding voor meer instructies en wat te doen bij andere foutmeldingen.