Ik ben (onverwacht) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, wat moet ik doen?

Dringend verzoek bij onverwachte ziekenhuisopname
In verband met de AVG (privacywet) mogen ziekenhuizen – met uitzondering van het (her)aanmeldformulier – niet zomaar informatie aan ons verstrekken zonder uw expliciete toestemming. Dus wordt u onverhoopt onverwacht opgenomen? Volg dan te allen tijde onderstaande stappen:

  1. Informeer ons direct
    Geef de reden van uw opname, alsmede de naam van het ziekenhuis, de locatie, afdeling en naam van uw behandelend arts per omgaande aan ons door – het liefst via uw dossier, maar bellen mag ook. Deze stap is essentieel voor een goede trombosebehandeling en van ernstig belang voor uw gezondheid.
  2. Vertel hen over uw antistollingsbehandeling
    Geef bij de polikliniek en verpleging aan dat u bij de NTD onder behandeling bent. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat de relevante informatie zo snel mogelijk voor ons beschikbaar komt en bent u verzekerd van een goede, veilige antistollingsbehandeling. Ook bij (onverwachte) ziekenhuisopname.

In de meeste gevallen heeft het ziekenhuis de antistollingbehandeling tijdelijk van ons overgenomen. Zodra u een nieuwe INR-waarde invoert op uw persoonlijke pagina, neemt De Nationale Trombose Dienst de behandeling weer over. Geef bij het invoeren van de INR-waarde ook aan welke doseringen u in het ziekenhuis heeft aangehouden.

Zo bent u verzekerd van een optimale voortzetting van uw antistollingsbehandeling. Wel zo’n fijn idee.

Lees ook: Waarom moet een specialist na opname een heraanmeldingsformulier invullen?