Mag ik permanente make-up (PMU) laten doen?

Gaat u voor een PMU-behandeling of misschien zelfs een (kleine) tattoo? Dan kan, alleen mag uw INR-waarde op dat moment niet te hoog zijn.

Als u antistollingsmiddelen gebruikt, dan kan de huid tijdens de permanente make-up (PMU) behandeling namelijk sneller bloeden vanwege de verminderde bloedstolling – waardoor een deel van de aangebrachte pigmenten uit de huid kunnen verdwijnen. Maar dat betekent ook, dat uw huid langer kan doorbloeden dan bij andere mensen. Wees daarom altijd extra voorzichtig met behandelingen waarbij bloed vrijkomt.

Wat moet u doen als u binnenkort PMU laat doen?

 1. Geef het tijdig aan ons doseerteam door
  Zodat uw INR naar de ondergrens van uw streefwaarden kan worden bijgesteld – en eventueel aanvullende maatregelen genomen kunnen worden.
 2. Verzorg de behandelde plek goed
  Permanente make-up is volgens de wet hetzelfde als een tatoeage, het verschil is dat de kleurstof of het pigment in een andere huidlaag wordt geïnjecteerd. Technisch gezien ontstaat er – ook na het zetten van PMU – een wond, behandel die plek dan alstublieft ook als zodanig – door een goede hygiene en verzorging – voor een voorspoedige genezing en het voorkomen van infecties.
 3. Informeer uw PMU-artist of tatoeëerder
  Zodat zij op de hoogte zijn, eventuele voorzorgsmaatregelen kunnen nemen en u kunnen voorzien van een passend advies.

Was uw trombose recent?

Dan kunt u de PMU-behandeling beter nog even uitstellen. Neem voor een persoonlijk advies en meer informatie daarover contact op met ons doseerteam:

 • Ga naar het inlogscherm via ‘Inloggen op Mijn Trombosedienst
 • Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord
 • Klik in het menu op ‘Berichten’
 • Maak een nieuw bericht aan
 • Stuur uw bericht naar ‘Algemeen’ (Doseeradviseur)

Komt u er niet uit, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk.

 

Lees ook: