Doseren bij zelfmeten. Hoe gaat dat in zijn werk?

Als u op werkdagen uw INR-waarde voor 17.00 uur aan ons doorgeeft, ontvangt u uw doseerschema over het algemeen binnen een paar uur, maar uiterlijk om 19.00 uur. Toch kán het (incidenteel) voorkomen, dat het doseren wat langer duurt. Hoe zit dat precies?

Uitzonderingen doseren
Als u bijvoorbeeld een afwijkende, hoge of lage INR-waarde heeft doorgegeven, dan kan het wat langer duren voordat de dosering bekend is. Omdat er wellicht overleg nodig is, er vragen zijn die beantwoord moeten worden of dat er een doseerarts naar moet kijken voordat wij een dosering kunnen afgeven. Maar ook bij een intern medisch overleg, of als u heel vroeg in de ochtend of laat in de middag invoert, dan is soms een verschil in snelheid merkbaar.

Alleen tijdens kantooruren doorgeven
Over het algemeen kunt u er echter van uitgaan dat als u tijdens kantooruren invoert, uw doseerschema voor 19.00 uur voor u klaarstaat in uw dossier. In verband met verminderd toezicht vragen wij u vriendelijk doch dringend geen INR-waarde aan ons door te geven buiten kantooruren (dus op werkdagen na 17.00 uur, tijdens weekenden en feestdagen).