Voordelen


Trombose zelfzorg. Altijd & overal.

Trombose Zelfzorg is geschikt voor jong en oud. Is Trombose Zelfzorg wat voor u? Lees de vele voordelen en reviews op Zorgkaart Nederland en oordeel zelf.

 

Met Trombose Zelfzorg hoeft u nooit meer naar de prikpost. U meet eenvoudig zelf, of samen met thuis- of buurtzorg (Geholpen Trombosezorg). U bespaart op reiskosten en het scheelt zeeën van tijd. Zo houdt u meer tijd over voor andere (leuke) dingen.

  • Meet zelf binnen enkele seconden uw INR-waarde
  • Onderweg, op het werk of tijdens vakantie
  • Remote begeleiding & online doseerschema’s
  • 24/7 gediplomeerd doseerteam standby
  • Geen wachtlijst, direct van start

 

‘Ik hoef nooit meer vroeg op te staan om naar de prikpost te gaan. Ideaal.’

Ultieme vrijheid

Met Trombose Zelfzorg meet u zelf, waar en wanneer u maar wilt. U managet als het ware uw eigen antistollingsbehandeling. We houden contact via internet – of telefonisch als u ergens bent waar geen internettoegang is – en u voert uw INR-waarde in wanneer het u uitkomt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Die gegevens, alsmede zaken als medicatie en overige relevante informatie, worden zorgvuldig bewaard in uw persoonlijke, online dossier.

En zijn er calamiteiten of heeft u vragen? Onze kundige professionals helpen u graag. Waar u ook bent.

Eenvoudig van start

Na aanmelding kunt u direct van start met de e-learning. Daarmee doorloopt u in no time alle belangrijke zaken rondom uw antistollingsbehandeling bij de NTD. Aan het eind wordt uw kennis nog even getest. Zodra u bent geslaagd, nemen wij contact met u op voor een afspraak. De zelfzorgconsulent komt bij u langs om alles nog even door te nemen, de eerste meting samen te verrichten en u kunt direct van start. Simpel, snel, safe.

Volledig vergoed

Woont u in Nederland? Dan worden de kosten van Trombose Zelfzorg – inclusief intake, e-learning en medische behandeling – volledig vergoed door uw Nederlandse zorgverzekeraar* behalve door VGZ en haar merken. Voor VGZ gelden afwijkende voorwaarden, het e.e.a. is afhankelijk van uw woonplaats, neemt u contact met ons op om de voorwaarden door te nemen. Wij zorgen voor de afhandeling, u heeft er geen omkijken meer naar. Uiteraard geldt wel het verplichte eigen risico van minimaal € 385, dus dat moet u – afhankelijk van de verzekeringsvoorwaarden – (deels) zelf betalen.

Heeft u geen Nederlandse zorgverzekering, omdat u bijvoorbeeld in het buitenland woont? Dan krijgt u van ons periodiek een rekening. Ook dan kunt u in de meeste gevallen de kosten volledig verhalen bij uw verzekeraar. Precies weten waar u aan toe bent? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Minder complicaties door vingerprik

Controle van de INR-waarde in het ziekenhuis of bij de prikpost, gaat veelal via een venapunctie. Bij die manier van bloedprikken wordt uw bloed afgenomen middels een punctie (prik) van een ader (vena) met een holle naald. Veel mensen vinden dat pijnlijk en vervelend. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn blauwe plekken of onderhuidse bloedingen (bloeduitstortingen).

Met Trombose Zelfzorg meet u zelf uw stollingswaarde via een minuscule, pijnloze prik in de vinger. Bijkomende voordelen

  • Meet zelf uw INR-waarde binnen enkele seconden
  • Geen bloeduitstortingen of blauwe plekken meer
  • Een stabielere bloedwaarde
  • Minder complicaties
  • Geen rondslingerende doseerbriefjes meer

Ook kunt u – bij vermoeden van een complicatie of symptomen van een ziekte – op elk gewenst moment extra meten.*

Trombose Zelfzorg is snel, simpel en betrouwbaar. En heeft u onverwacht hulp nodig? Ons doseerteam staat 24/7 voor u klaar. Want (zelf) zorgen doen we samen.

*Meet u vaker dan voorgeschreven? Gebruik van die extra controlemiddelen (meetstrips, lancetten) kunnen voor eigen rekening komen.