Vitamine K tabel

Vitamine K in voedsel

Veel vitamine K in groene groenten & koolsoorten

 

Vitamine K komt ook voor in onze voeding. Vooral in (groene) groenten, koolachtige groenten en koolsoorten is het vitamine K gehalte hoog. Andere voedingsmiddelen bevatten veelal ook vitamine K, maar daarvan is de hoeveelheid zo minimaal dat dat weinig tot geen invloed heeft op uw INR-waarde. Denk aan fruit, melkproducten, graanproducten, noten, eieren, vlees en gevogelte.

Eet gevarieerd & matig
Bij een gevarieerd, normaal voedingspatroon zijn de invloeden van de dagelijkse maaltijden op de INR-waarde gering.

▶️ U kunt deze informatie ook downloaden en afdrukken. Net zo handig.

 

Vitamine K tabel

Voor trombosecliënten die acenocoumarol of fenprocoumon gebruiken

 

Hoeveelheid vitamine K1 in microgram (μg) per 100 gram:

Peterselie
(rauw)
1640 μg

Boerenkool
(vers, gekookt, zonder zout)
817 μg

Spinazie
(vers, gekookt, zonder zout)
493 μg

Snijbiet
(vers, gekookt, zonder zout)
484 μg

Spinazie
(rauw)
483 μg

Raap*
(vers, gekookt, zonder zout)
367 μg

Andijvie
(rauw)
231 μg

Broccoli
(vers, gekookt, zonder zout)
141 μg

Spruitjes
(vers, gekookt, zonder zout) 
140 μg

Sla
(groene)
173 μg

Botersla
102μg

Zuurkool
(uit het vat)
57 μg

Witte kool
(vers, gekookt, zonder zout)
48 μg

IJsbergsla
24 μg

 

*Koolraap, knolraap (ook wel meiraap of herfstraap genoemd)

Bron: boezemfibrilleren.nl