Wat is de beste trombosedienst van Nederland?

De Nationale Trombose Dienst-logo

De Nationale Trombose Dienst (NTD)

De best en meest gewaardeerde trombosedienst is De Nationale Trombose Dienst.Beste trombosedienst van Nederland
*Status Zorgkaart Nederland per 25 mei 2020

Meest gewaardeerde trombosedienst

Met tot dusver maar liefst 1.117 waarderingen en een gemiddelde score van een 9,0 over afgelopen decennium heeft De Nationale Trombose Dienst de verwachtingen voorafgaand aan de oprichting, meer dan waargemaakt. Ook uit de jaarlijkse enquêtes die de NTD onder haar zelfzorg-cliënten houdt, blijkt dat zij heel tevreden zijn.

▶️ Bekijk de uitkomsten van het cliënttevredenheidsonderzoek NTD over 2019 in vogelvlucht

Minste kans op complicaties bij zelfmeten

Waar voorheen nog weleens met een schuin oog naar trombose zelfzorg werd gekeken, is uit wetenschappelijk onderzoek door het gerenommeerde medische vakblad ‘The Lancet’ zelfs gebleken dat trombosepatiënten die zélf hun stollingswaarde controleren, mínder kans hebben op complicaties. Het risico op nieuwe stollingscomplicaties (trombose) is de helft (!) kleiner, ook het risico op bloedingen en overlijden is beduidend lager. Naast de snelheid en het gemak, was het voor veel mensen des te meer reden om voor trombose zelfmeten te kiezen.

Verschil NTD met reguliere trombosedienst en/of prikpost

De Nationale Trombose Dienst wordt nog weleens gezien als ‘overkoepelende organisatie’ voor alle trombosediensten in Nederland. Dat is niet het geval. De NTD is een zelfstandig opererende, landelijke zelfzorgaanbieder voor trombose zelfzorg, en staat los van andere reguliere (lokale) trombosediensten en/of prikposten.

Voordelen NTD t.o.v. reguliere trombosedienst en/of prikpost

Met Trombose Zelfzorg van de NTD hoeft u nooit de deur meer uit om uw INR-waarde te laten meten. U meet uw bloedstollingswaarde gewoon zelf. Thuis, op uw werk of elders. De meting is vergelijkbaar met ‘suiker prikken’ wat diabetespatiënten doen. De waarde die in het scherm van het INR-meetapparaat verschijnt geeft u vervolgens eenvoudig online door, onze zorgprofessionals zetten uw doseeradvies – veelal nog diezelfde dag – voor u klaar in uw dossier.

Lees verderop in dit artikel meer voordelen 👇🏻

Waardering NTD op Zorgkaart Nederland

De NTD staat al sinds jaar en dag bekend om haar uitstekende zorgverlening en klantenservice. Bekijk de waardering op Zorgkaart Nederland door de jaren heen:

Reviews De Nationale Trombosedienst

*Status Zorgkaart Nederland per 25 mei 2020

Ook sinds de coronacrisis heeft trombose zelfzorg nóg meer de voorkeur gekregen ten opzichte van de verplichte bezoeken aan de lokale trombosedienst. Steeds vaker meten mensen liever thuis, in hun eigen veilige omgeving. Zo worden onnodige contactmomenten beperkt en is het risico op besmetting nihil.

De vele voordelen van De Nationale Trombose Dienst

Een greep uit de voordelen van zelf meten bij trombose ten opzichte van het meten van de INR-waarde middels een venapunctie bij de prikpost of in het ziekenhuis:

 • Zelf meten in uw eigen, veilige omgeving
 • Weet uw INR-waarde binnen enkele minuten
 • Minder risico op complicaties, bloedingen en/of overlijden*
 • Houd zelf de controle over uw eigen agenda
 • Altijd en overal ter wereld uw INR-waarde meten
 • 24/7 online toegang tot uw medisch dossier
 • 24/7 medische backup

▶️ Bekijk meer voordelen van zelfmeten bij trombose

*Wetenschappelijk onderzoek door het gerenommeerde medische vakblad ‘The Lancet’ heeft aangetoond dat trombosepatiënten die zélf hun stollingswaarde controleren, minder kans hebben op complicaties. Het risico op nieuwe stollingscomplicaties (trombose) is de helft (!) kleiner, ook het risico op bloedingen en overlijden is beduidend lager.

Wat is De Nationale Trombose Dienst?

De Nationale Trombose Dienst (NTD) is Nederlands grootste aanbieder van online trombosezorg op maat, bedoeld voor trombosepatiënten die behandeld worden met VKA’s (vitamine K-remmers of -antagonisten). Onze missie? Veilige & hoogwaardige zelfzorg, voor iedereen.

Ons aanbod is gericht op trombosecliënten en (thuis)zorginstellingen:

 • Trombose Zelfzorg
  Cliënten maken gebruik van ‘Trombose Zelfzorg’ – hét slimme alternatief voor de lokale trombosedienst (prikpost). Het grootste voordeel van trombose zelfzorg is dat trombosepatiënten niet langer gebonden zijn aan een lokale prikpost, maar dat zij kunnen gaan, staan en meten waar ze maar willen. Ook bij verblijf in het buitenland.
 • Geholpen Trombosezorg (GTZ)
  Zorginstellingen kunnen worden gecertificeerd als GTZ-zorginstelling, waarbij de zorgverleners eenvoudig en snel trombosezorg op maat kunnen bieden. Gewoon bij de cliënt thuis en/of tijdens het zorgmoment.

Bovenstaande vormen van trombose zelfmeetondersteuning worden door bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars vergoed (m.u.v. VGZ en bijbehorende labels) – uiteraard met inachtneming van het wettelijk verplichte eigen risico.

‘Door de NTD voel ik me geen patiënt meer’

*Lees hoe cliënten Trombose Zelfzorg bij de NTD ervaren

24/7 medische dienstverlening

Met trombose zelfzorg kunnen trombosepatiënten 24 uur per dag, 7 dagen per week zelf hun INR-waarde meten. Wanneer ze maar willen, waar – ter wereld – ze ook zijn.

Ondanks het feit dat ze ‘patiënt’ zijn en continu medische zorg nodig hebben, voelen ze zich niet zo. Ze zijn immers niet beperkt in hun vrijheid, hoeven geen rekening te houden met verplichte bezoekjes aan de lokale trombosedienst of prikpost – ook niet tijdens langdurig verblijf in het buitenland of vakantie. Alle door cliënten via het online dossier doorgegeven INR-waarden worden nauwgezet in de gaten gehouden door het doseerteam.

En is er sprake van een (verwachte) afwijking, of advies van een van onze (BIG-geregistreerde) artsen nodig? Dan wordt er z.s.m. persoonlijk contact opgenomen met desbetreffende cliënt. Trombose zelfmeten via de NTD is snel, simpel en safe.

▶️ Lees meer klantverhalen

Hoe is De Nationale Trombose Dienst ontstaan?

De NTD is opgericht op initiatief van specialisten uit het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC). In 2005 werd De Virtuele Trombose Dienst door het College van Zorgverzekeringen (CVZ) officieel toegelaten als trombosedienst en erkend door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Tot slot

Op de vraag ‘Wat is de beste trombosedienst van Nederland?’ geven wij volmondig antwoord: De Nationale Trombose Dienst. En daar zijn we stiekem best trots op. Mede door de enorme waardering en met waardevolle input van onze cliënten gaan wij enthousiast verder met wat we zó graag doen. Voor u. Voor kwalitatieve zelfzorg, voor iedereen ♥️

Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog, of wilt u meer weten over zelfmeten bij trombose? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

(Trombose)zorg voor uzelf. Altijd & overal.