Zorginstellingen

Er zijn zorginstellingen die voor hun cliënten gebruikmaken van Trombose Zelfzorg van De Nationale Trombose Dienst (NTD), onder de noemer: Geholpen Trombosezorg (GTZ).

Denk aan bewoners van zorginstellingen, verpleeghuizen of mensen die zorg aan huis krijgen.

Geholpen Trombosezorg

  • De zorgorganisatie of het zorgteam (wijk- of thuiszorg) wordt opgeleid door de NTD
  • Aangesloten thuiszorgmedewerkers voeren alle handelingen uit die horen bij het zelfmeten (in plaats dat een trombosepatiënt dat zelf doet)
  • De NTD houdt de medische updates van de zorgverlener in het dossier nauwkeurig in de gaten
  • En geeft nog tijdens het zorgmoment – dus op het moment dat betreffende zorgverlener nog bij de bewoner of cliënt is – een online doseeradvies af.

Alles tijdens één zorgmoment
Op die manier kunnen alle noodzakelijke medische handelingen – zoals het geven medicatie, wondverzorging, het helpen met aankleden et cetera – in één moment worden afgehandeld. Dat is efficiënter voor de zorgverlener en prettiger voor zijn/haar cliënt.

Bijkomend voordeel: daardoor hoeven betreffende trombose patiënten niet meer apart naar de trombosedienst/prikpost, of te wachten op de komst van de ‘prikzuster’ aan huis (om de INR-waarde te laten meten). En kan dus ook de bloedstollingswaarde van mensen die:

a) minder online vaardig of
b) slechtziend of
c) lichamelijk/geestelijk beperkt zijn

… perfect in de gaten (en op niveau) worden gehouden.

Team zorginstellingen
Deze afdeling zorgt voor het opleiden van en de communicatie met zorginstellingen en zorgteams.

Supervisie
De GTZ-trainers vallen onder supervisie van de coördinator zorginstellingen, laatstgenoemde legt verantwoording af aan de operationeel directeur.

Heeft u nog vragen?
Heeft u specifieke vragen over de rol van de afdeling zorginstellingen binnen de NTD? Of wilt u uw zorgorganisatie aanmelden voor Geholpen Trombosezorg?

Bekijk onze website voor professionals via de blauwe button ‘Bezoek als professional’ rechtsboven in uw scherm – of neem contact met ons op, we helpen u graag op weg.