Nieuwsbrief juli & augustus 2021

Beste cliënt,

Gaat u binnenkort op vakantie? Neem dan deze nieuwsbrief even zorgvuldig door. Dan bent u goed voorbereid en kunt u met een gerust en fijn gevoel op reis. Waarnaartoe u maar wilt.

Geniet van hopelijk een prachtige zomer!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

Vakantie

Goed voorbereid op reis

Plotseling andere omstandigheden – zoals een warmer klimaat en een ander voedingspatroon – kunnen uw antistollingsbehandeling beïnvloeden. Gaat u binnenkort op vakantie?

  • Geef dat altijd even aan ons door
  • Neem uw meetapparaat met toebehoren mee (in uw handbagage)
  • Neem genoeg antistollingsmiddelen mee (i.v.m. mogelijke beperkte beschikbaarheid ter plaatse), verdeel ze over uw koffer en uw handbagage
  • Lees de aanvullende informatie & documentatie (login op uw account, ga naar ’brieven’)

Actuele reisadviezen

i.v.m. coronamaatregelen

Door de versoepeling van de coronamaatregelen is het reisadvies naar veel (vakantie)landen aangepast. Zo geldt voor reizen naar Duitsland bijvoorbeeld dat er geen inreisbeperkingen meer zijn.*

Dus was u 10 dagen voorafgaand aan uw reis gewoon in Nederland, dan hoeft u zich voor vertrek niet meer laten testen, niet meer te registreren en na aankomst niet meer in quarantaine. Gaat u met het vliegtuig? Dan moet u wel een negatief testresultaat, bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel bij het inchecken kunnen overleggen.

Bekijk hier het actuele overzicht en bijbehorende reisadviezen per land.

*Ten tijde van het verschijnen van deze nieuwsbrief-editie.

Vakantieservice

bij gebrek aan internet

Heeft u op uw vakantiebestemming geen internet? Dan kunt u – uitsluitend dan – uw INR-waarde ook telefonisch of via een sms’je doorgeven.

Lees alle informatie op de handige vakantieservice- & prikinstructie.

Douanebrief

bij vliegreizen

Gaat u vliegen? Neem uw etui – met inhoud en medicatie – gewoon in uw handbagage mee, zo weet u zeker dat u altijd alles bij u heeft. En denkt u ook nog even aan de douanebrief? Een veilige vlucht en/of een fijne vakantie!

Wat te doen bij ziekte

tijdens uw vakantie

Wordt u onverhoopt ziek – dus krijgt u griep, koorts of diarree – tijdens uw vakantie? Als u het niet vertrouwt, laat dat dan direct aan een huisarts ter plaatse én aan ons weten via een bericht in uw dossier. Wellicht dat een intensievere controle nodig is om de behoefte aan antistollingsmedicatie te peilen en de dosering te verhogen, of te verlagen.

Extra drinken bij diarree
Ook ernstige of langdurige buikloop – bijvoorbeeld door een virus, anders of verkeerd eten – kan de INR-waarde sterk verstoren. Bij diarree is het eveneens belangrijk dat u extra veel drinkt (2 – 3 liter per dag) om niet uit te drogen. Drink na elke ontlasting dus het liefst meteen even een goed glas water, thee of bouillon (geen frisdranken of iets dergelijks).

Saltimbocca

Voor 4 personen

400 – 500 g dunne kalfsschnitzel, drooggedept
100 g prosciutto in dunne plakjes
75 g bloem, vermengd met ½ tl zout en ½ tl peper en een snufje geraspte citroenschil
8 dunne plakken mozzarella of provolone
4 el boter
1 el plantaardige olie
1 dl droge witte wijn
2,25 dl kippenbouillon
1 citroen in partjes, om te serveren

  • Haal de schnitzels door het bloemmengsel. Leg op elke schnitzel een op maat gesneden plak prosciutto. Het vlees moet goed aan elkaar plakken, anders even met een cocktailprikker vastprikken.
  • Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan. Leg de schnitzel met de prosciuttokant naar beneden in de pan en bak elke kant 1 tot 2 minuten.
  • Leg het vlees op een voorverwarmde schaal. Leg op iedere schnitzel een plak mozzarella.
  • Giet de wijn en bouillon in de pan en schraap het aanbaksel los van de pan. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Schenk de saus over de schnitzels.
  • Serveer direct met een schijfje citroen en gebakken of gekookte aardappeltjes.

Dit gerecht bevat per persoon:
Vitamine K 11,80 mcg
Kcal 482
Vet 24,5 g
Eiwit 45,7 g