Nieuwsbrief maart 2021

ntd-nieuwsbrief-maart

Beste cliënt,

De lijnen zijn gesloten 😉 Het cliënttevredenheidsonderzoek is weer massaal door u ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank! De input wordt momenteel verzameld, over niet al te lange tijd hopen wij u de resultaten te kunnen presenteren.

Nogmaals dank, wordt vervolgd!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. We hebben weer een leuke winactie, exclusief voor NTD-cliënten. Lees snel verder…

Vind uw antwoord

op veelgestelde vragen

Op onze website vindt u allerhande handige informatie. Denk aan:

Mist u bepaalde informatie wat ook voor andere cliënten interessant kan zijn? Of staat het antwoord op uw (algemene) vraag er niet bij? Laat het ons weten, stuur een mail naar redactie@ntd.nl.

P.S. Als het een persoonlijke vraag betreft, bijvoorbeeld over uw antistollingsbehandeling, stuur dan een bericht via de reguliere weg: via uw dossier.

Liever niet meten tijdens Pasen

en buiten kantooruren

Met Pasen zijn wij gesloten. Wilt u – tenzij anders met u is afgesproken – in verband met verminderd toezicht niet buiten kantooruren – dus na 17.00 uur, in de weekenden en tijdens feestdagen – meten?

En geeft u uw INR-waarde op werkdagen voor 17.00 uur aan ons door? Dan staat uw doseerschema diezelfde dag nog voor u klaar.

Mogelijk andere meetdatum
Bent u zelfmeter? Dan houden wij rekening met de meetdatum. Bent u zelfmeter en zelfdoseerder? Houd er dan rekening mee dat u een dag later – of eerder – meet en invoert.

Spoedgevallen
En is er sprake van een acute situatie of heeft u dringende medische vragen die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten? Dan belt u 24/7 rechtsreeks met ons calamiteitennummer.

Namens het hele team alvast ontzettend bedankt voor uw medewerking!

Postbezorging

rond de feestdagen

Gaat u binnenkort nieuwe meetmiddelen bestellen? Houd dan alstublieft rekening met eventueel afwijkende bezorgdagen van PostNL. Meer informatie over postbezorging rond de feestdagen vindt u hier.

Een mooie bloeddruppel

handige tips & tricks

Is uw bloeddruppel soms te klein? Wellicht dat een (of meer) van deze tips u kan helpen:

 • Meet direct na het opstaan, douchen of sporten, dan is uw lichaam nog lekker warm
 • Was uw handen met warm water en/of masseer uw vingers
 • Houd uw armen voor het prikken naar beneden, zodat het bloed naar uw handen stroomt
 • Stuw het bloed in uw vinger met een zacht knijpende beweging naar de vingertop
 • Keer de hand direct om na het prikken, zodat de druppel gaat hangen
 • Gebruik uw pink om in te prikken
 • Stel de prikdiepte van uw prikpen iets dieper in
 • Warm uw handen op onder de kraan, of aan een warme kop thee of soep

▶️ Raadpleeg ook de prikinstructie.

Hooikoorts?

geef extra medicatie altijd door

Gebruikt u momenteel hooikoortstabletten? Of andere nieuwe en/of tijdelijk extra medicatie? Geef dat alstublieft altijd aan ons door via de medicatielijst in uw dossier. Niet alle medicijnen zijn van invloed op uw INR-waarde, maar toch. We kijken graag even met u mee.

▶️ Bekijk de hooikoortsradar

Winactie

doet u mee?

Stuur deze week een lentefoto én uw naw-gegevens naar redactie@ntd.nl. De 10 mooiste, origineelste inzendingen worden beloond met een heerlijke XXL-eierkoek van De Koekfabriek. De eierkoek zoals u hem kent, maar dan tien keer zo groot! Geleverd in een pizzadoos met daarbij eetbare decoratie, poedersuiker voor glazuur en een handleiding zodat de eierkoek kan worden omgetoverd tot een échte Paaskoek.

P.S. Deze winactie is alleen bedoeld voor NTD-cliënten. U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Wees er snel bij, de actie loopt tot en met zondag 21 maart 2021 zodat de versbereide eierkoek nog voor Pasen bij u kan worden afgeleverd. Succes!

Lekker sociaal
Deze eierkoek is gemaakt door wel héél bijzondere koekenbakkers. In De Koekfabriek bakken namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wie de koekjes koopt helpt hen aan het werk. Helpt hen weer ergens bij te horen. Zo staan ze weer midden in de maatschappij en krijgen zij de kans zich verder te ontwikkelen.

Eendenborst in marsalawijn

Voor 4 personen 

4 tasty tom tomaten
1 sjalot, heel fijn gehakt
3 cm verse gemberwortel, in plakjes
3 takjes tijm
350 ml marsala
1 pot wildfond (380 ml)
600 g eendenborstfilet
1 el kappertjes
1 zak veldsla (75 g)

 • Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze een minuut in kokend water en trek de schil eraf. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en bewaar ze voor de saus. Snijd het vruchtvlees in mooie reepjes. Laat de tomatenreepjes op keukenpapier uitlekken.
 • Leg de sjalot, de tomatenzaadjes, de gember en de tijm in een brede pan en schenk de marsala en de fond erbij. Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in.
 • Zeef de saus boven een andere pan. Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings 1 cm in.
 • Leg het vlees met het vel naar beneden in een koekenpan en bak op matig hoog vuur 5 minuten tot het vet is gesmolten en het vel krokant is. Keer de filets om en bak de andere kant in nog 2 minuten bruin. Leg ze met het vel naar boven in de ovenschaal.
 • Verwarm de oven voor op 150oC.
 • Laat de eendenborstfilet in 20 minuten door-en-door warm en van binnen rosé worden. Verwarm intussen de saus en breng op smaak met zout en peper.
 • Warm de tomatenreepjes en kappertjes 2 minuten zachtjes mee.
 • Snijd de eendenborstfilet schuin in dunne plakjes en leg deze als een waaier op 4 warme borden, Schep de saus erover en garneer met plukjes veldsla.

Buon appetito!

Dit gerecht bevat per persoon:
Vitamine K 26,33 mcg
Kcal 589
Vet 43,9 g
Eiwit 31,1 g