Nieuwsbrief november & december 2020

Beste cliënt,

Wát een jaar. Op het moment van dit schrijven is er nog veel onduidelijk over wat er komen gaat, bijvoorbeeld over hoe we de feestdagen mogen doorbrengen. Of er een vaccin komt, en voor wie die beschikbaar zal zijn. Voor dat laatste geldt dat wij u – uiteraard en indien nodig – op de hoogte houden als wij meer weten.

Wij hopen van harte dat u – ondanks alles – toch enigszins fijne feestdagen mag beleven. Wij houden de moed erin, in de hoop op betere tijden.

Alle goeds, hou u taai!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. Uw stem is € 10 waard voor Hart4Onderzoek. Doet u mee?

Postbezorging

rond de feestdagen

Heeft u binnenkort meetmiddelen nodig? Bestel uw meetmiddelen op tijd. December is een drukke maand voor PostNL, en er zijn aangepaste bezorgdagen in verband met de feestdagen.

Voorkom dat u zonder komt te zitten, dus:

 • Check regelmatig de houdbaarheid
  U vindt de houdbaarheidsdatum van de teststrips op de verpakking
 • Bestel op tijd
  Via een bericht in uw dossier

Dan heeft u ze in de regel binnen enkele werkdagen in huis, uiteraard afhankelijk van eventuele drukte bij PostNL. 

P.S. U hoeft pas te bestellen als u nog 2 à 3 meetstrips met lancetten heeft.

Niet meten

tijdens weekenden & feestdagen

Zoals u weet, is het – in verband met verminderd toezicht – niet handig om na 17.00 uur, in de weekenden en tijdens feestdagen een INR-waarde te meten en in te voeren. Wat moet u doen? En bij spoedgevallen?

INR doorgeven op werkdagen
Tenzij anders met u is afgesproken, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om uw INR-waarde niet in te voeren na 17.00 uur, in de weekenden, op 24 & 31 december na 17.00 uur, tijdens de kerstdagen (25 & 26 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari).

 • Bent u zelfmeter? Dan houden wij rekening met de meetdatum.
 • Bent u zelfmeter en zelfdoseerder? Dan kunt u de voorgaande of eerstvolgende werkdag meten en invoeren.

Spoedgevallen
Heeft u tijdens komende weekenden en/of feestdagen dringende medische vragen, die absoluut niet tot de volgende werkdag kunnen wachten? Neem dan contact op via ons calamiteitennummer: 088 – 003 8881. Vanuit het buitenland: +31 88 003 8881. Wat regelt u verder zelf? 

Zelf regelen
Naast het doorgeven van uw INR-waarde, regelt u ook onderstaande zaken eenvoudig zelf – via uw persoonlijke dossier.

 • Meetmiddelen bestellen
 • Persoonlijke gegevens wijzigen
 • Herinneringen instellen
 • Medische klachten doorgeven*
 • Nieuwe of andere medicatie doorgeven*
 • Tandheelkundige/operatieve ingrepen en ziekenhuisopnames doorgeven*
 • Signaal bij buitensporig lage (< 1.5) of hoge (> 5.0) INR-waarde*

*Geef deze zaken direct aan ons door, het kan namelijk zijn dat uw dosering moet worden aangepast. In deze gevallen hoeft u dus niet te wachten op de volgende controledatum.

Vragen of opmerkingen?
Laat het ons weten. Het liefst via de berichtenfunctie; dan weten we zeker dat u het bent, en hebben we altijd al uw gegevens bij de hand. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Vergoeding Trombose Zelfzorg

in 2021

Goed nieuws! Ook voor komend verzekeringsjaar heeft de NTD overeenkomsten kunnen sluiten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Bent u echter verzekerd bij VGZ, of wilt u overstappen naar VGZ – of een van de labels die daaronder vallen? Dan kan het zijn – afhankelijk van in welke regio u woont en welk type zorgpolis u heeft – dat u een uitzondering op de regel bent. We hebben uw opties en/of eventueel te nemen stappen voor u op een rij gezet.

▶️ Bekijk bericht

Uw beoordeling

is € 10 voor het goede doel

De eindejaarsactie voor Hart4Onderzoek loopt nog niet storm. Helpt u hen aan een mooie donatie, simpelweg door het geven van uw beoordeling over de NTD? Voor elke review ontvangt Hart4Onderzoek € 10. Het kost slechts een paar minuten van uw tijd. U doet hen, en ons, er een groot plezier mee 😉

P.S. Heeft u al eerder een review over ons achtergelaten, bijvoorbeeld t.b.v. de eindejaarsactie van vorig jaar? Laat gerust weer uw waardering achter. Wij gebruiken de beoordelingen waar relevant ter verdere verbetering van onze dienstverlening. Hoe dan ook, uw feedback wordt zeer gewaardeerd.

Het werkt als volgt:

 • Laat uw feedback/waardering over ons achter
 • Op Zorgkaart Nederland en/of Google
 • Voor elke beoordeling ontvangt Hart4Onderzoek € 10
 • In december maken wij het totaalbedrag bekend

Geeft u zowel op Zorgkaart Nederland als Google uw beoordeling? Dan wordt uiteindelijk 2 x € 10 = € 20 overgemaakt naar Hart4Onderzoek.

De kleine lettertjes
Deze actie geldt voor de vanaf 12 november t/m 15 december 2020 op Zorgkaart Nederland en Google geplaatste reviews over de NTD, met een maximaal te doneren totaalbedrag van € 2.000. Max. 2 beoordelingen per persoon (1 per kanaal).

EHIC

2021

Woont u in het buitenland? Dan ontvangen wij graag z.s.m. een digitale kopie van uw nieuwe Europese zorgpas voor 2021, ofwel de EHIC (European Health Insurance Card). Maak een foto of scan en upload ‘m via uw persoonlijke dossier, of stuur het bestand via e-mail naar servicedesk@ntd.nl.

Doe mee

met onze prijsvraag

Welke van de 6 grote voordelen van zelfmanagement bij trombose is gedurende afgelopen jaar met recht écht een uitkomst gebleken? Stuur uw oplossing met naw-gegevens voor 15 december a.s. naar redactie@ntd.nl. En maak kans op een van de 10 Tony Chocolonely’s kerstrepen!

Tip! U vindt het antwoord in een van de blogs op onze website.

▶️ Vind het antwoord

Rabarber crumble met ijs

Voor 4 personen

500 g rabarber, in stukjes
140 g (riet)suiker plus 4 extra el voor over de rabarber
2 eieren
100 g roomboter op kamertemperatuur
Rasp van ½ citroen
100 g gemalen amandelen (of hazelnoot of walnoot)
Handjevol havermoutvlokken

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de rabarber in een kom, strooi er 4 eetlepels suiker over en meng goed door elkaar. Doe de rabarber in de ovenschaal en verdeel over de bodem.
 • Splits de eieren boven een vetvrije beslagkom. Klop het eiwit stijf. Schep het eiwitschuim over in een andere kom.
 • Doe in de beslagkom de boter met de rest van de suiker en klop het tot een romige crème. Voeg de eierdooiers en citroenrasp toe en klop nog 1-2 minuten. Voeg dan de amandelen en havermout toe en meng tot ze regelmatig zijn opgenomen.
 • Spatel nu het eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Spreid dit gelijkmatig uit over de rabarber. Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven, of tot het amandelbeslag gaar en van boven krokant is.
 • Serveer de crumble warm met een bolletje vanille-ijs of wat slagroom.

Dit gerecht bevat per persoon: 
Vitamine K 11,18 mcg
Kcal 669
Vet 42,6 g
Eiwit 11,1g