Kan ik met vakantie als ik onder behandeling ben bij jullie trombosedienst? Waar moet ik aan denken?

Als u een zelfzorger bent – gebruik maakt van Trombose Zelfzorg van De Nationale Trombose Dienst – dan luidt het antwoord: natuurlijk! Met Trombose Zelfzorg kunt u gaan en staan waar u maar wilt.

In dat geval kunt u het beste uw meetmiddelen meenemen, zodat u altijd in de gelegenheid bent om een INR waarde te bepalen. Bij een vliegreis kan de temperatuur in het laadruim extreem laag zijn. Wij raden u daarom aan uw meetapparaat en de stripjes in uw handbagage mee te nemen.

Vergeet alstublieft niet de doaunebrief en vakantiebrief mee te nemen. Op de vakantiebrief staan uw gegevens, de laatste INR waardes en doseringen.

▶️ Lees ook het blog Veilig op vakantie met trombose?

Neem voldoende medicijnen mee. De antistollingsmedicijnen die u in Nederland krijgt zijn namelijk niet altijd in het buitenland verkrijgbaar. Het is verstandig om de antistollingsmedicatie over de handbagage en de koffer te verdelen. Stel dat uw koffer verloren raakt, dan heeft u voldoende tabletten in uw handbagage. Ondanks dat u het doseerschema volgt, kan de INR waarde op vakantie gaan schommelen door veranderde omstandigheden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van hogere temperaturen, minder of meer vochtinname, meer alcoholinname, een veranderd voedingspatroon en ander dagritme.

▶️ Bekijk onze vakantieservice instructie