Welke voedingsmiddelen bevatten ook alweer relatief veel, en weinig vitamine K? Lees verder voor een klein geheugensteuntje.
Vitamine K rijke groenten
Een aantal groenten en kruiden die relatief veel vitamine K bevatten zijn:
- Peterselie
- Boerenkool
- Spinazie
- Snijbiet
- Raapstelen
- Andijvie
- Broccoli
- Spruitjes
- Sla
- Zuurkool
Het betreft dus voornamelijk groene bladgroenten, koolachtige groenten en koolsoorten. Voorbeelden van andere vitamine K rijke voedingsmiddelen zijn:
- Melk
- Groene thee
- Zonnebloemolie
- Lever
- Bananen
- Perzik
Vitamine K arme groenten
In groenten zoals aardappelen, avocado, komkommer, maïs, tomaten, pepers en wortelen zit relatief weinig vitamine K.
Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon
Een gevarieerd en gezond voedingspatroon zorgt voor een dagelijkse inname van een min of meer constante hoeveelheid aan vitamine K en vetten. Dus dat betekent dat u bovenstaande vitamine K rijke groenten niet per se hoeft te mijden. Gaat u echter elke dag voor vitamine K rijke maaltijden? Dan is dat een ander verhaal.
Probeer dus gewoon zoveel mogelijk vast te houden aan een gezond, normaal en vooral gevarieerd voedingspatroon – dan is uw dagelijkse maaltijd van minimale invloed op uw INR-waarde.
Dit vindt u wellicht ook interessant: