Zelfzorgconsulenten

Trombose Zelfzorg is laagdrempelig, makkelijk en snel. Om dat te realiseren, is op de achtergrond een geoliede machine aan het werk – in de vorm van onze medische staf i.c.m. onze servicedesk en medische administratie – om u als cliënt de beste kwaliteit en service te kunnen bieden.

Zo worden het online dossier en de metingen van elke cliënt nauwkeurig in de gaten gehouden en door mensenogen beoordeeld en bekeken. Want hoewel veel processen tegenwoordig digitaal gaan, zorg is en blijft mensenwerk.

Een van de belangrijke controlepunten is het huisbezoek (de intake-afspraak) van een van onze zelfzorgconsulenten. Maar wat doen zij precies?

Bezoek & instructie aan huis
Nadat iemand zich heeft aangemeld voor zelfmeten en de e-learning succesvol heeft afgerond, is het tijd voor het thuisbezoek. Onze zelfzorgconsulenten reizen door heel Nederland om elke nieuwe cliënt van een supersoepele start te voorzien.

Taken van de zelfzorgconsulent tijdens het thuisbezoek:

  • Legt het vingerprikken uit
  • Checkt of u kundig en in staat genoeg bent om zelf te meten
  • Controleert of er eventueel nog andere medicatie wordt gebruikt
  • Doet een aanvullende gezondheidscheck (anamnese)
  • En regelt de resterende administratie, zoals het ondertekenen van de bruikleen- en zorgovereenkomst

Als iemand bijvoorbeeld slechtziend is, Alzheimer heeft of online niet vaardig genoeg is – dan kan het zijn dat de zelfzorgconsulent besluit iemand niet te laten starten met Trombose Zelfzorg. Gelukkig komt dat maar zelden voor, is zelfmeten voor 99% van de mensen geschikt.

Supervisie
De zelfzorgconsulenten vallen onder supervisie van de coördinator zelfzorgconsulenten, die weer verantwoording aflegt aan de operationeel directeur. 

Heeft u nog vragen?
Heeft u specifieke vragen over de rol van onze zelfzorgconsulenten binnen de NTD? Lees ‘Wat doet een zelfzorgconsulent’ of neem contact met ons op, we helpen u graag op weg.